Årets klubbmästare: Richard Rosén


Med 83 poäng till godo till tvåan Jens Olsson (hela resultatlistan finns här) tog Richard Rosén hem vår interna klubbtävling. Och det var väl egentligen aldrig något snack om saken…

– Kul att få vinna för andra gången, säger Richard. Nån gång i november så kände jag att det var klart. Det var ju egentligen bara Jens som kunde hota – men det fanns ju inte så mycket för honom att hämta poäng på under senhösten.

Grunden till segern lades via en rad fina metfångster. – Det är inte så många andra i klubben som fiskar vitfisk längre – och där finns det sjukt mycket poäng att hämta. Kryddat med bland annat fina höströdingar så gick det vägen.

På frågan om vilken fångst som han är mest nöjd med under året så finns det två som sticker ut… En sarv på 1260 gram, hans första över 1200 gram på sex år, och en fin id från den årliga klubbträffen.
– Jag är sjukt nöjd över iden på 2625 gram från klubbträffen. Jag vann ju inte träffen dock, eftersom jag tog den efter att tävlingstiden gått ut på kvällen.

Målsättningen för 2020 är att göra några trollingpass på Vänern och försöka pricka några bra pass på abborre, id och sutare. Så den som vill slå honom får nog ligga i…

En fin skärgårdsruda!
Röding på 3475 gram
Iden som Richard landade efter att tävlingen på klubbträffen avslutats vägde 2625 gram.
1260 gram – och första sarven över 1200 gram på sex år för Richard.
, ,