Grymt karppass för GrötJocke


Joakim Lind, även känd som ”GrötJocke”, mailar och berättar om ett minst sagt bra karpfiske.

Var ute och körde natten mellan söndag och måndag. Kom ut till dammen vid 19 snåret och tacklade snabbt upp 3 spön och placerade dem på några heta spottar, mäskade på lite försiktigt med Odessy XXX och Bloodworm Xtream. Efter lite mat och någon timma bakom spöna i hopp om att se någon aktivitet så kröp jag ner i sovsäcken och somnade.

Vaknade till vid 05,30 och konstaterar att det inte hänt något under de mörka timmarna. Vänder mig om i sängen och somnar om men väcks ganska snabbt av några snabba pip från mittenspöt och när jag kommer ner står det härligt böjt ut mot sjön. Årets första hade klivit på. När jag drillat halvägs in ser jag att högerspöt kröker sig och nästa har klivit på! Jag trycker snabbt in den första i håven och pillar ner den i en säck snabbt som attans.

Och ger mig sen ut i båten efter den andra som mot låst broms bara kommit i sidled in i en vassrugge. Denna karp verkar betydligt bättre och bråkar duktigt värre inne i vassen och vill ej komma ut och leka, så efter några om och men håvar jag en riktigt fet och grov läder. På vågen visar sig den andra karpen väga kanon fina 15,040kg och med den i säcken hänger jag upp den första till 9,310kg. Den första fisken plockade upp en solar club mix  popup och den andra en odessy xxx.

Betar snabbt om spöna och placerar ut det första och när jag är på väg ut med det andra så hör jag hur det drar iväg igen! Snabbt tillbaka och lyfter vänsterspöt denna gång. Denna karp har även den bara tagit sig lite i sidled och jag får lätt ut den ur vassen och på öppet vatten har den ingen chans. Upp på mattan kommer en kort, kompakt och riktigt snygg linjär som vägs till 7.5kg. Även denna tyckte det var riktigt gott med en odessy popup. Tre karpar på bara en halvtimma och det känns nästan som jag fortfarande drömmer.

Nu lyckas jag åter få ut alla spöna och efter en stund har jag lyckats stillat mig och sover några timmar till innan jag har fotohjälp på plats.

Simma lugnt/ GrötJocke


Kommentarer inaktiverade.